• QUI ÉS QUI? – ADHARA VARELA GUERRERO – EDUCADORA SUB 10 (TEMP.2016/2017)

    29 de novembre, 2016

Nom: Adhara Varela Guerrero

Edat: 23 anys.

Estudia o treballa, o les dues: Les dues.

Música/Grup preferit: no tinc un grup preferit, m’agrada el rock, reggae i rap.

Hobbies: Fer esport, llegir i mirar series.

En quin Club exerceixes com a educador / entrenador? Al CE INEF Lleida Rugby.

A quin equip entrenes? A l’equip Sub-10 del CE INEF Lleida Rugby.

Des de quan entrenes a aquest equip? Aquest és el primer any (Temp.2016/2017)

Com vas començar a entrenar-lo? Un dia a un entrenament del femení van preguntar si alguna volia fer el Nivell I d’entrenadors i vaig dir que sí. Un cop acabat, el David va assignar els equips als diferents educadors.

Has entrenat a altres equips al llarg de la teva experiència com a entrenador? De Rugby no.

Què t’aporta entrenar a aquest equip? Primer que tot he potenciat la meva paciència jeje. M’aporta molta satisfacció el veure l’evolució de cada un dels meus jugadors/es cada divendres, com han millorat des del primer dia que els vaig veure. Estic orgullosa del canvi que han fet com a jugadors i com a personetes, i de com gaudeixen a cada trobada que fem, amb les ganes que van i la passió que transmeten quan juguen.

Alguna anècdota que recordis com a educador/entrenador: Fa poquet que entreno, però el que més hem va marcar va ser a la primera trobada que vam fer a Saragossa. El primer partit va ser bastant dur, hi havia molts jugadors nous, els més “veterans” no sabien que fer, s’angoixaven perquè els “nous” no sabien on ficar-se, què fer, etc. A la mitja part, els “veterans” van venir a dir-me que estaven enfadats perquè els altres “no feien res”, i en aquest moment va ser quan els vaig preguntar què podíem fer per canviar-ho, i entre tots vam decidir que els veterans ajudarien als nous a entendre el que havien de fer.

Al final, veure la companyonia entre uns i els altres va ser emocionant. Ningú es va fixar en el resultat, només en que s’ho havien passat molt bé, i que havien creat uns llaços entre els membres de l’equip molt forts. Tots es van quedar amb ganes de més. Això és el que més m’omple com educadora.

Què creus que falta per potenciar el rugby en aquestes edats? I per potenciar el rugby femení?

Falta promocionar-ho més per la ciutat, per les escoles, universitats, etc. Podríem organitzar algun partidet al riu, que la gent ho vegi. Hi ha molta desconeixença d’aquest esport.

Realment no sé que podríem fer per potenciar-ho… Ja que actualment ja es fa promoció pels instituts, però encara falta que s’animin a pujar a La Caparrella pel seu compte i no només amb l’institut.

 

 

 

Gràcies per compartir una mica més de tu amb nosaltres Adhara!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *