Història

HSTÒRIA DE LA SECCIÓ DE RUGBY AL CLUB INEF LLEIDA

Aquest Secció es creà l’any 1984 de la mà d’Alfredo Joven, professor de l’Inefc-UdL, i un grup de col·laboradors. Va conèixer aquest esport a Barcelona quan estudiava, i atret per l’ambient, tant dintre com fora del camp, junt amb un grup d’estudiants de la facultat va proposar-se formar el primer equip de rugby a les comarques lleidatanes. En primer lloc es va formar l’equip femení i al cap d’un any es conformà un equip masculí.

D’aquell grup d’estudiants, actualment s’ha passat a ser una secció federda que milita a 1ª Divisió Catalana de Rugby, amb el record que el rugby femení lleidatà fou un dels pioners d’aquest esport a Catalunya. D’altres dades interessants són que la secció de rugby del Club Inef està afiliat a la Federació Catalan de Rugby (FCR) i que la majoria de jugadors que conformen els equips són estudiants de la Universitat de Lleida.

D’entre els jugadors que han vestit la samarreta del Lleida hi ha hagut esportistes molt destacats que han sigut jugadors internacionals per Espanya i per Catalunya. Però el fet que la major part d’aquests jugadors siguin de fora de Lleida, i estiguin a la ciutat de manera temporal, limita molt la capacitat de creixement d’aquesta.

De forma estadística podem dir que per aquest Club han passat més de 250 jugadors i jugadores de rugby de tot l’estat al llarg de la seva història, on actualment comptem amb 32 llicències masculines i 20 femenines dels equips sèniors. Des de fa tres anys s’ha engegat un projecte per tenir categories inferiors de manera que en l’actualitat més de cent nois i noies d’entre 6 i 17 anys estan aprenent a jugar al nostre esport en diferents categories: ESCOLA: Sub 8 – Sub 10 – Sub 12; FORMACIÓ: Sub 14 – Sub 16; ESPECIALITZACIÓ: Sub 18.

A continuació es descriuen els èxits esportius aconseguits per aquesta secció de rugby en els seus anys d’història, així com altres moments transcendents:

historia-rugby