• QUI ÉS QUI? – JAVIERA ACUÑA ECHEVERRÍA – JUGADORA SÈNIOR FEMENÍ (TEMP. 2016/2017)

    07 de febrer, 2017

Nom: Javiera Acuña Echeverría

Edat: 21 anys.

Estudia o treballa, o les dues: estudio i treballo.

Música/Grup preferit: M’agrada tot tipus de música. Escolto de tot, però sobretot rock català i música comercial.

Hobbies: Veure en directe o a la tele qualsevol esport, escoltar música i veure series.

Carrera esportiva: Vaig jugar a basquet des d’els 9 fins als 18 anys. I ara fa un any que vaig començar a jugar a rugby 7 a l’equip universitari de la UdL. Aquest any he començat a l’equip sènior femení del CE INEF Lleida Rugby.

Club on jugues: CE INEF Lleida Rugby

Equip al que pertanys: Sènior Femení

Posició: Primera línia, pilar.

Practiques rugby des de: L’any passat, aquest serà el meu segon any.

Com vas conèixer el rugby? Gràcies a que la meva germana que va començar a jugar a la categoria d’especialització del club. Com l’anava a veure jugar em va començar a interessar, així que vaig parlar amb l’Alberto del Rosal. Ell hi havia jugat molts anys i em va explicar moltes coses, com els valors que té el rugby, tot el que li ha aportat aquest esport i diferents experiències. Després d’això encara tenia més ganes de provar aquest esport, conèixer-lo i viure en primera persona tot el que m’havia explicat. Aleshores vaig començar jugant a l’equip universitari, però em vaig adonar que volia més, així que aquesta temporada vaig voler federar-me al CE INEF Lleida Rugby.

Perquè t’agrada jugar a rugby? Per tot el que m’aporta! Satisfacció al veure que poc a poc vaig millorant en diferents aspectes, sempre tens algú al costat per ajudar-te i intentar que milloris i que aprenguis cada cop una mica més. Sobretot m’ha fet veure que puc fer el que em proposi, ja que mai m’hauria imaginat que podria fer-ho.

Què prefereixes, jugar amb sol o amb pluja? Pluja

Quina diferència creus que hi ha entre jugar a rugby i els altres esports? El respecte que hi ha entre jugadores i cap a l’àrbitre, la companyonia, el sacrifici i tots els valors que aporta.

Creus que és difícil per una noia/nena poder jugar a rugby? (difícil entenem per menor nombre de jugadores, menys equips on poder jugar, etc.).
Crec que si, sobretot quan ets més petita ja que en les categories inferiors és on menys nombre de noies hi ha. Per això s’ha de fer veure que el rugby és un esport per a tothom ja siguin nois, noies, alts o baixos, petits, grans, etc. Crec que és un esport del qual tothom pot gaudir.

Què creus que fa falta per poder potenciar el rugby femení?  Crec que s’ha de fer conèixer i fer veure que no solament és un esport per homes. I així no trobar-nos en un futur amb el problema de que no hi ha el numero suficient de noies per poder fer un equip.

Admires a algun jugador de rugby? No admiro a cap jugador en particular, però si que he seguit molt últimament el recorregut de la selecció femenina i admiro el que estan aconseguint.

Què significa el “tercer temps” per a tu? Un moment d’unió entre els equips, en el qual pots conèixer diferents experiències i anècdotes d’altres jugadores. Crec que és en aquest moment on es veu tot el que el rugby aporta, aquell respecte i l’esportivitat, ja que al moment del partit s’ha estat enfrontat però després tothom parla, riu, fa broma… i això fa que el rugby encara sigui millor del que ja és.

Anècdota rugbística: doncs el primer partit que vaig jugar amb la meva germana, ja que de petites sempre dèiem que jugaríem juntes al mateix equip de basquet quan seguéssim grans, però al final no va ser de basquet sinó que va ser de rugby. Per mi és una gran anècdota perquè és el que sempre havia volgut fer, compartir amb ella i fer juntes el que ens agrada. I també quan vaig fer el meu primer assaig, ja que les meves companyes van fer que sigues possible.

Millor moment de la teva vida: crec que he tingut molts, no puc tenir solament un.

 

 

Gràcies per compartir una mica més de tu amb nosaltres Javi!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *