• Els Sub 16 porten el rugby a Gambia!

    19 de març, 2018

Aquest curs acadèmic 2017-18 els alumnes de l’Institut Manuel de Montsuar de Lleida han començat a desenvolupar un projecte de servei comunitari. Aquesta innovadora proposta  consta de tres parts: formació, viatge i divulgació.

El Pau i el Martí, els dos joves jugadors del CE INEF Lleida Rugby i alhora estudiants del Montsuar ens comenten emocionats com estan desenvolupant aquest projecte: “de moment hem acabat la primera etapa. Aquesta consistia en tota una sèrie de xarrades que ens han fet diferents col·laboradors d’Alpicat solidari, per tal de conscienciar-nos sobre la situació de pobresa i fam que es viu a Gàmbia i ensenyar-nos que no tot és igual que com ens pensem.

Ara ens toca fer el viatge, la segona etapa, que ens permetrà veure com funciona aquest país  africà i com es viu en una zona del tercer món. Hem decidit fer unes activitats amb els nens i nenes del poble on anem, relacionades amb l’esport que els dos alumnes que escrivim aquest text practiquem, el rugbi. Per això, el CE INEF Lleida – Rugbi ens ha deixat material esportiu molt necessari i ens ha ajudat en tot el que els hem demanat. Al viatge també assistirem a classes amb els alumnes del poble de Baja Kunda i conviurem amb la gent d’allí.

Al tornar farem diverses xarrades i exposicions a escoles i instituts de Lleida i voltants. En aquestes ensenyarem fotos i vídeos per mostrar als nostres companys les diferències entre un país com Espanya i un altre del tercer món, Gàmbia. L’objectiu d’aquesta tercera part serà divulgar els coneixements adquirits, per conscienciar i aconseguir una societat més col·laboradora i conscient de la realitat que es viu avui en dia en moltes altres parts del món.

Volem agrair al CE INEF Lleida – Rugbi per tot el que ha fet per nosaltres!!!”

Un cop més la secció de rugbi del CE INEF de Lleida se suma a aquesta iniciativa solidària sorgida des de la nostra base, com ha fet participant en el recapte del Banc d’Aliments, la donació de sang al Banc de Sang de Lleida o la participació en diverses campanyes a favor de la igualtat de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *